Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies

NUK - Nappar

NUK Nappar – för sund utveckling.

Tillsammans med experter såsom barnläkare, barnmorskor, tandläkare och näringsexperter utvecklar NUK produkter som hjälper barn i varje fas av deras liv och som gör vardagen för föräldrarna lättare. Den första NUK nappen var också den första nappen som anpassades till käken och utformades av två tandläkare som upptäckte bättre utveckling av käke och tänder hos barn som ammades oftare än de flaskmatades.


Varför har NUK nappar denna speciella form?

Alla NUK nappar har en asymmetrisk form som liknar mammans bröstvårta under amning. Det finns gott om utrymme undertill för tungan att röra sig naturligt när de suger, medan den kupolliknande formen på toppen passar munhålan perfekt. Halsen på nappen är smal och låter läpparna sluta sig runt den. NUK Air System säkerställer att luften kan flöda fritt i nappen när som helst så den alltid förblir riktigt platt. Den hjärtformade skölden passar barnets ansikte på bästa möjliga sätt och lämnar gott om utrymme under näsan.


Måste mitt barn överhuvudtaget ha napp?

Varje barn kommer till världen med ett medfött behov av att suga. Det säkerställer inte bara att de får i sig den dyrbara bröstmjölken utan har också en lugnande effekt. För många barn räcker inte amningen för att lugna dem och då kan en napp vara till hjälp. Medan barnet suger ger det dessutom musklerna ett träningspass och finslipar samspelet mellan käke, gom, tunga och läppar.


Vilket är bättre: napp eller tumme?

Nappar är mjukare och flexiblare än en tumme. En napp med en intelligent nappform, till skillnad från en tumme, främjar en sundSida 3utveckling av munnen och minskar risken för att tänderna förskjuts. I allmänhet är det lättare att sluta använda en napp eftersom du inte alltid har den till hands.


Varför finns det olika storlekar på nappar?

En mammas bröst kanske inte förändras, men ett barns mun, liksom allt annat, växer snabbt under årets första månader i livet. För att garantera en form som passar perfekt i alla skeden erbjuder NUK ett storlekskoncept. Det motsvarar idealet till anatomins utveckling hos barn.0-2månader*              

0-6månader                

6-18månader              

18-36månader


Allmän rekommendation – varje enskilt barns utveckling måste beaktas.


* Särskild storlek för prematura och särskilt känsliga nyfödda mellan 0-2 månader (endast Genius)


Varför finns det honungsfärgade och transparenta nappar?

NUK nappar kommer i två olika material: den honungsfärgade naturliga substansen latex och det transparenta syntetmaterialet silikon. Välj helt enkelt själv vilket du föredrar – ofta gör barnet valet själva. Här följer lite information för att hjälpa till i beslutsprocessen:


Latex: helt naturlig produkt, mycket mjuk, mycket flexiblare men bitresistent, egen naturlig smak.


Silikon: hög kvalitet, transparent och syntetiskt material, neutral lukt och smak, värme- och ljusresistent.


Hur hygieniska måste nappar vara?

Under de första månaderna i livet bör nappar rengöras före varje användning. NUK Diskmedel är särskilt lämpligt eftersom det har en mild naturbaserad formula. Sterilisera nappar innan de används för första gången och därefter regelbundet – antingen i kokande vatten eller med NUK Vapo Rapid Sterilisator. En nappkedja är ett bra sätt att förhindra nappen från att falla till marken.


När ska jag byta ut nappen?

Av hygien- och säkerhetsskäl rekommenderas att byta ut nappen efter 1-2 månaders användning. Om nappen är skadad på minsta sätt bör den bytas ut omedelbart.


Hur kan jag få mitt barn att sluta använda napp?

Även om behovet att suga lättar med tiden kan det vara så att du måste använda ett trick. Senast vid tre års ålder bör barnet klara sig utan napp. Historien om Nappfen har visat sig användbar: hon ger barnen en önskan om de ger upp sin napp. Även andra sätt såsom ett speciellt nappträd dit nappen lämnas eller lämna till jultomten har visat sig fungera. 

Originalet: NUK Classic.

Kvalitet ända från början: NUK Classic nappar är fortfarande ett lika bra val idag som de var tidigare. De har en naturlig form och en form som är anpassad till käken och kommer i moderna färger och motiv. NUK Classic är nappen som följt barn genom de första levnadsåren i generation efter generation.

Designern: NUK Trendline.

Fashionabla, med en knopp att hålla i: NUK Trendline nappar kommer i många olika stilar, alltid i moderiktiga färger och motiv. Här finns något för alla smaker: från trendiga designmotiv och motiv av Nalle Puh och Musse Pigg till Night & Day - som t.o.m. lyser i mörkret! 

Den andningsbara: NUK Space.

Den yngsta medlemmen i NUK Nappfamiljen är särskilt hudvänlig* tack vare sina intelligenta ventilationshål och den minimala ytan som täcker munnen. Den välvda, anatomiskt utformade skölden hos NUK Space har en optimal passform för ett barns ansikte, medan de eleganta motiven framkallar ett extra leende på allas ansikten. 

Den mest naturliga: NUK Genius.

Enkel utanför, high-tech inuti: med en form som är både naturlig och anpassad för käken, är sugdelen mer platt och, tack vare kanalerna inuti, särskilt mjuk och flexibel. Det är därför den lugnar barn så naturligt som möjligt.Också tillgänglig i storlek 0 för prematura och särskilt känsliga nyfödda.